Mennyire hatékony egy online horgolótanfolyam?

online horgolótanfolyam

Meg lehet tanulni horgolni online horgolótanfolyam segítségével? Bárki képes videókból elsajátítani a technikákat, vagy van, akinek kell személyes oktatás?

Először én is kételkedtem az online horgolótanfolyam sikerességében.

Amikor 2020 márciusban egyik napról a másikra nem tudtam workshopokat, tanfolyamokat tartani, sokan mondták, hogy készítsek online tanfolyamot. Bevallom, hogy eleinte nem voltam biztos benne, hogy ez bárkit érdekelhet, és abban is kétségeim voltak, hogy működhet-e egyáltalán egy kézműves technika oktatása online formában. Emiatt úgy gondoltam, hogy egy ingyenes tanfolyamon letesztelem.

Az online horgolótanfolyam résztvevői nagyon elégedettek voltak.

Az eredmény engem is megdöbbentett, kivétel nélkül mindenki megtanult szépen horgolni, aki elvégezte a kezdő tanfolyamot. A Facebook csoportomban osztottam meg akkor a videókat, amiket egy lelkes csapat követett. Nagyon jó érzés volt olvasni a sok visszajelzést a sikerélményekről, és látni a rengeteg fotót az elkészült tárgyakról. Mivel sok kisgyerekes anya tagja a csoportnak, a kezdő online horgolótanfolyam anyagába olyan tárgyakat terveztem, amiknek gyerekek örülhetnek.

Mit lehet tenni, ha valaki elakad a tanfolyam valamelyik leckéjében?

A csoportomban voltak néhányan, akiknek nehézkesen ment kezdetben a horgolás. Ismétlődő probléma a szemek megtalálása, és a szemek számának megtartása. Aki elakadt, képet küldött az elkészült tárgyról, amin bejelöltem, hogy hol a hiba, megbeszéltük, hogyan lehet kijavítani, és onnantól már ment is mindenkinek. Tehát, ha jelentkezel a kurzusra, és elakadnál, nyugodtan keress meg, és segítek, megoldjuk.

Miért jobb az online horgolótanfolyam, mint az offline?

Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai is. Egy olyan tanfolyamon, ahol élőben találkozunk, alkalom nyílik beszélgetni, ismerkedni, kapcsolódni egymáshoz. A technikákat meg tudom mutatni élőben, és korrigálni a hibákat. Az online tanfolyam hátránya, hogy nincs személyes kontaktus, viszont előnye, hogy saját időbeosztásban lehet haladni, nem kell időpontra odaérni valahova. A videók elkészítése során minden olyan lehetséges hibára kitértem, amit kezdők el szoktak követni, és be is mutatom ezek megoldását. További előnye, hogy többször újra meg lehet nézni, valamint sokkal több tananyagot át tudok így adni, mint egy élő kurzuson, ahol sok idő elmegy a gyakorlással. Ha szeretnéd kipróbálni az online horgolótanfolyamot, itt jelentkezz bátran!