Az online horgolás tanfolyam miben jobb, mint az ingyenes videók?

horgolás tanfolyam

Az online horgolás tanfolyam azoknak is sikerélményt ad, akik az ingyenes videókkal kitartó próbálkozás ellenére is kudarcot vallottak.

Mi lehet a gond az ingyenes oktatóvideókkal?

Sajnos ezek nagy része túl gyors, és csak megmutatják, mit kell csinálni, de nem magyarázzák el, hogyan. Gyakran lehet látni, hogy a készítőnek nincs tapasztalata kezdők oktatásában. Van, aki ezekből is meg tud tanulni, de sokan nem. Sajnos több ismerőstől hallottam már, hogy nem sikerült nekik ilyen videók alapján az alapok elsajátítása. Emiatt van, aki fel is adja, mert azt hiszi vele van a baj. A másik probléma, hogy gyakran fontos lépések kimaradnak, vagy a videók nem egymásra épülnek. Ezért előfordulhat, hogy nem megfelelően rögzülnek mozdulatok, technikák, amin már nehezebb később változtatni.

Miben jobb az online horgolás tanfolyam?

Mivel sok kezdőt tanítottam élőben, és online is, sőt még olyat is, aki nem lát. Tudom, mik a kezdők tipikus hibái, kihívásai, illetve élénken emlékszem még a saját nehézségeimre is. Az online horgolás tanfolyam videóiban ezért nagyon lassan, alaposan, részletesen mutatok meg minden mozdulatot, és a lehetséges hibákra és azok megoldásaira is kitérek. Fontosnak tartom a helyes kéztartás elsajátítását, amit sajnos ingyenes videókban nem szoktak megmutatni. Az online horgolótanfolyam felépítése nagyon átgondolt, az alapokat jól begyakoroljuk több tárgyon keresztül a kezdő online horgolótanfolyam során. A középhaladó kurzusban fontos technikákat mutatok, amik elengedhetetlenek a horgolásban. A haladó online horgolás tanfolyamon pedig már az angol mintaolvasást, különleges technikákat, és rajzos minták értelmezését mutatom be.

Miért válaszd az online horgolás tanfolyam videóit?

Kezdőként érdemes megfelelő sorrendben megtanulni az alaptechnikákat, amiben az online horgolás tanfolyam átgondoltan struktúrált videói segítenek. Nagyon fontos a megfelelő kéztartás elsajátítása, amit sajnos az ingyenes videókban nem magyaráznak el, és nem mindenki tudja ránézésre leutánozni, így a fonal leszaladhat a tűről, és lehetetlen haladni. A videókat úgy építettem fel, hogy a kezdő kurzusban rögtön kész tárgyakat alkothass, így sikerélményed lesz, nő az önbizalmad, és ettől lelkesen vághatsz bele a középhaladó és a haladó nehezebb anyagába.

Mire jók az ingyenes horgolás tanfolyam videók a neten?

Az ingyenes videók nagyon jók arra, hogy ha már alapszinten tudsz horgolni, egyéb technikákat, különlegesebb fogásokat el lehet lesni belőlük. De a megfelelő alapozás nélkül sajnos van akiben csak a kudarcélményt fokozhatják, ha ezekből próbál kezdőként tanulni. Én az alapokat egy ismerőstől tanultam sok sok sikertelen próbálkozás után. Sajnos hiába mentem el több profi horgoló ismerőshöz, egyszerűen nem tudták elmagyarázni, mit miért, hogyan kell csinálni, csak megmutatták, de hiába, mert nem tudtam leutánozni. Végül kiderült, hogy a szemeket nem láttam jól, és emiatt ment össze mindig az egész, mert nem mindegyikbe találtam bele a tűvel. Mikor ezt megértettem, már tudtam könyvekből, és videókból tanulni, de sokáig tartott így a folyamat. Nagyon örültem volna egy olyan jól felépített kurzusnak, mint az online horgolás tanfolyam, amire itt jelentkezhetsz.